ZA SVOJE ZDRAVJE LAHKO NAJVEČ NAREDIMO SAMI!

 
 
 

Slabo počutje, kronična utrujenost, izgorelost, sladkorna bolezen, težave s kožo, rakava obolenja, avtoimunske bolezni itd. niso nujno davek, ki ga moramo plačati niti za staranje niti za sodoben način življenja. So le opomnik, da nekaj ne delamo prav. Na naše telo v vsakem trenutku deluje nepregledna količina dejavnikov, ki dvigujejo raven stresnih hormonov. Za kratkoročen boj proti stresu so nujno potrebni, dolgoročno povišane vrednosti pa organizmu naredijo veliko škode.


Vemo, da naše telo deluje pod kontrolo hormonskega sistema, vendar pa njegovo delovanje v veliki meri narekujejo črevesne bakterije, ki med drugim tesno sodelujejo tudi z našimi možgani. Komunikacija ni enosmerna in poteka preko imunskega sistema in po nevralni, endokrini in metabolni poti. Razvoj črevesnega mikrobioma se začne že takoj po rojstvu, kakšen mikrobiom bo novorojenček prinesel na svet, pa je odvisno od načina poroda. Kako pomembno je to, kaže dejstvo, da imajo otroci, rojeni s carskim rezom, večje tveganje za pojav avtoimunskih bolezni kasneje v življenju.  Otrok nosečnice, katere hormonski in imunski sistem nista v ravnovesju, bo razvil drugačen imunski in hormonski sistem, kot otrok nosečnice z optimalno uravnoteženim stanjem.

V črevesju se nahaja kar tri četrtine imunskega sistema organizma, ki nam sicer dokaj hitro začne pošiljati signale, da nekaj ni v redu, a jih običajno ne želimo videti, dokler ni že (skoraj) prepozno. Naše telo ima namreč čudežno moč regeneracije, če mu le damo možnost.

S pravilno prehrano, redno telesno aktivnostjo, zadosti kvalitetnega spanja in počitka, ki omogoča regeneracijo, podporo imunskemu sistemu ter po potrebi hormonsko terapijo lahko sami zase naredimo največ - zdravje je še vedno naše največje bogastvo!
O NAS

 

Naše osnovno vodilo je celostna skrb za žensko v vseh obdobjih njenega življenja. S strokovnim, a hkrati osebnim pristopom s pomočjo najsodobnejše tehnologije poskrbimo tako za mladostnice kot tudi ženske v zrelejših letih. Opravljamo preventivne preglede in svetujemo ob težavah, ki so posledica hormonskega neravnovesja, naša posebnost pa je skrb za nosečnice in prenatalna diagnostika ter neinvazivno zdravljenje urinske inkontinence.

POLONA PODNAR, dr. med., spec. gin. in porod.

 

STORITVE

 

GENETSKI TESTI

GINEKOLOGIJA

PRENATALNA DIAGNOSTIKA

INKONTINENCA

OSTEOPOROZA

HORMONSKA TERAPIJA

 

KONTAKT

 

POLONA PODNAR, dr. med., spec. gin. in porod.

MEDICINSKI CENTER PODNAR
Poslovna cona A18
4208 Šenčur, Slovenija

KONTAKT ZA NAROČANJE

T +386 (0) 59 057 570
T +386 (0) 64 177 744

 

NAŠA LOKACIJA

 
 
Medicinski center Podnar 2019